Hivernem la piscina

 

Quan arriba el fred es poden fer diverses coses amb la piscina i n’hi ha per tots els gustos, o més ben dit necessitats.

Ja fa anys encara ens trobàvem piscines on els seus usuaris en arribar l’hivern, les buidaven. Aquesta és una opció que actualment està desaconsellada ja que es corre el perill que el formigonat de l’estructura de la piscina pogués quedar malmès, tant la sequedat com el fred extrem poden fer aparèixer esquerdes a la piscina.

Una altra opció que cada vegada està menys en us és l’abandonament de qualsevol tipus de manteniment i deixar parats els motors o funcionant molt poques hores. Fent-ho d’aquesta manera ens trobarem que quan comenci a fer calor de la primavera l’aigua es deteriori molt ràpidament i es faci molt costosa la seva neteja i posta a punt pel proper estiu.

Al nostre entendre, la realització d’un seguit de petites operacions ens poden estalviar un munt de maldecaps futurs:

– El primer de tot seria que una vegada queda clar que la piscina ja no es farà servir i després de deixar-la ben neta, s’hauria de realitzar una cloració de xoc per tal de assegurar-se que no es deixa cap pols d’alga per la piscina.

– El segon que caldria fer seria ajustar bé el PH de l’aigua entre 7,2 i 7,4.

– Després ja podrem afegir un producte hivernador del tipus Diahivern de Diasa, Hivernet de Behq o WinterStar CTX-550 de CTX. Amb aquests productes evitarem la proliferació intensa d’algues, a la vegada que ens prevenim de la putrefacció de l’aigua i de la sedimentació de restes calcàries a la piscina. Si tinguéssim un cobertor per tapar la piscina llavors ja seria perfecte.

Segons les recomanacions de CTX amb aquests tractaments es pot allargar la vida de l’aigua de la piscina tres temporades en perfectes condicions, la veritat és que a partir de la tercera cal treballar-ho molt facis el que facis.

Una vegada està feta la hivernació i en el cas de no tapar la piscina, caldrà fer un petit manteniment durant tot l’hivern ja que si deixem que es vagin acumulant les deixalles (fulles, papers, pols…) a la piscina els tractaments amb hivernador acabaran per no fer adequadament la seva feina, alhora que caldrà deixar que funcioni un mínim d’hores el motor.

Tot això són orientacions que poden variar d’una piscina a una altra, és per això que no us faci vergonya fer-nos consultes a través dels comentaris d’aquí a sota o la Fòrum que tenim funcionant a la pàgina de Facebook de Folgado Piscines

This post is also available in: Spanish

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *